Thursday, January 7, 2010

Di Bengkel Sri Inang....

Bengkel Sri Inang terletak di Kampung Kuala Jemapoh, Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Lebih 5 tahun beroperasi di bengkel tersebut atas bimbingan daripada Jabatan Pertanian Kuala Pilah. Sri Inang merupakan pembekal kepada makanan tradisional yg menumpukan Baulu dan Biskut Bangkit sebagai produk utama selain Kuih Bakar, pelbagai jenis Biskut Raya, Acar Buah & Cincau. Kini Sri Inang meluaskan pasaran bukan sahaja di Negeri Sembilan malahan di Selangor, Kuala Lumpur & Melaka. Selain menumpukan pasaran di pasaraya-pasaraya, tempahan untuk majlis-majlis perkahwinan juga amat menggalakkan dimana pelanggan boleh memilih konsep dan budjet masing-masing.

Jom tengok antara proses-proses membuat Baulu...

Pukul telur

Bancuh tepung, gula & telur ( pandan flavour)

Tuang dalam acuan

Sedia untuk dibakar

Sudah masak

Keluarkan dari acuan

Baulu panas

Packaging

Baulu pelbagai perisa yang telah dipaket

Baulu paket dimasukkan ke dalam box gift

Sedia untuk dihantar kepada pelanggan


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...